Niels Præstholm & Embla

Embla's Musik har udgangspunkt i den nordiske jazztradition. Med Embla skaber Niels Præstholm sit helt eget musikalske univers og sin helt egen lyd der blandt andet er baseret på Præstholms særlige brug af strygere.

Gruppens første plade "Imagic" fik alle anmeldere til at finde superlativerne frem. Læs her

Niels Præstholm har ledet Embla indtil gruppens nuværende version med en lang række musikere. Her i blandt Jesper Zeuthen, Thomas Gustafsson (S), Staffan Svensson (S) Bergmund Skaslien (N), Bjarte Eike (N), Alex Riel, Christian Jørgensen og Nils Olav Johansen (N).

Niels Præstholms afsøger med Embla mange facetter af sine musikalske visioner. Han er betaget af det store orkesters klanglige variations muligheder kombineret med den enkelte musikers kreative kraft og finder begge disse muligheder i det mellemstore orkesterformat.

Hans kompositioner formidler sindets stemningskaos gennem sine stærke og til tider smukke melodier og sin trang til at skabe stærkt swingende grooves.

Musik der trænger ind i mange menneskers sjæle og skaber glæde.

Med Emblas nøje gennemtænkte nye besætning er Præstholm i stand til at skabe et næsten uendeligt klangligt og rytmisk univers af stryger- og blæserklange og talrige kombinationer heraf. Han har en stor rytmegruppe på op til fem musikere på en gang og han har med Mark Solborgs og sine egne elektroniske muligheder adgang til yderligere et stort klangligt og rytmisk univers.


Peter Fuglsang: klarinetter, fløjte og altsaxofon

Simon Spang Hanssen: fløjter, tenor og sopransaxofon

Peter Dahlgren: trombone

Tobias Wallin: cello

Mark Solborg: guitars, slideguitar, ukulele, banjo & elektronik

Søren Nørbo: piano

Niels Præstholm: bas & elektronik

Jonas Johansen. Drums & percussion

Fifth Element
Det femte element siges at være musik. Med udgangspunkt i de fire andre elementer baserer denne trio sin musik på frie improvisationer, med udgangspunkt i elektroniske bearbejdelser af deres respektive instrumenter. Trioens lyd går fra rå støj improvisationer over ambiente klangflader til deciderede melodiske forløb. 100% tilstedeværelse er det stadige mål og når det lykkes trækkes publikum med i en fascinerende verden af sprudlende fantasier og frådende energi. Lotte Anker: saxofoner og elektronik, Søren Raagaard: sampler and things, Niels Præstholm: kontrabas og elektronik.

Lotte Anker (1958)
En af Danmarks førende saxofonister inden for improvisationsmusik.Lotte Anker har spillet I mange forskellige danske grupper som Marilyn Mazurs“Primi Band”), Jazzgroup 90, Art-Out og  Marilyn Mazurs “Summerquartet”. Hun har også deltaget i mange forskellige projekter så som  Pierre Dorges “SubwayMusic”, Barry Guy +Av-Art Orchestra, Composers Biennale 96, NUMUS Festival 97, koncerter og turner med Peter Brotzman, Miya Masaoka, Thomas Lehn, Per Jørgensen, Michael Formanek, Marc Ducret, Dylan van der Schyff , Paal Nielssen-Love, Herb Robertson, Arve Henriksen, Anders Jormin med flere.Hun har turneeret intensivt i Europe og USA og har været modtager af mange bestillingsværker og priser, der I blandt det højt respekterede tre års arbejdslegat fra Statens Kunstfond.Nomineret til en Grammy i 1998. Skrevet musik for flere teatre der I blandt Det Kongelige Teater.
Søren Raagaard (1967)
Lydkunstner og kunstmaler.Sørens instrumentarium er hans sampler og de lyde deres der findes overalt omkring os. Hans unikke bearbejdning af hverdagens lyde giver Fifth Element deres helt specielle profil.Har arbejdet med en lang række folk indenfor experimenterende kunst. Utallige projekter med grupper som Alarm 112, Ghettoblasterensemblet i blandt andet i USA, Canada, Tyskland, Skandinavien. Udstillinger på bl.a. Charlottenborg, Tribes Gallery NYCSøren Raagaard arbejder også ubesværet på internettet og har været initiativtager til en lang række internetkoncerter, kuklturelle møder og festivals. Se i øvrigt www.menneske.dk/helvildt
Søren Nørbo Trio
Søren Nørbo Trio er en af de mest spændende jazztrioer i Danmark i dag. Trioens næste projekt er en turne med den engelske komponist og multiinstrumentalist Django Bates.Trioen startede i 1998 da Niels Præstholm blev kontaktet af pianisten og komponisten Søren Nørbo og tilbudt en duo turne rundt på danske kunstmuseer. Samspillet var vellykket og de besluttede at kontakte trommeslageren Kresten Osgood og Søren Nørbo Trio var en realitet. Siden er det blevet til to cd’er og turneer i Danmark, Sverige, Norge, USA og Tyskland. Se iøvrigt www.sorennorbo.dk