Toneart

Niels Praestholms blog
Niels Præstholm er en af hovedkræfterne bag komponistsammenslutningen ToneArt. ToneArt er en forening af danske jazzkomponister, der arbejder med eksperimenterende musik for store, gerne utraditionelle besætninger.
ToneArt har netop fået en aftale med Huset i Magstræde, om sammen med foreningen ”Kanten”, at arrangere koncerterne i Salon K, under Copenhagen Jazzfestival.

Se www.toneart.nu

H.C. Andersen

I jubilæumsåret for H.C. Andersens 200 års fødselsdag er Niels Præstholm og Per Van Per ved at skabe et værk med udgangspunkt i Andersens kunst. Denne store danskers fantastiske evne til at fortælle historier om selv de mindste og tilsyneladende ubetydeligere detaljer fra verden omkring os, inspirerer Niels Præstholm og Per van Per til at komponere og male musik, sange og billeder til en kraftfuldt eventyrverden i H.C. Andersens ånd.

Niels Præstholm og Per van Per

Niels Præstholm og kunstmaleren, billedhuggeren og filosoffen Per van Per er gået sammen om at skabe en fælles udtryksform i musik og billede. Per van Pers billeder tager udgangspunkt i naturens store cyklus og de fire elementer og menneskets rolle der i er hans tilbagevendende motiver. Energi og farver præger hans kunst, men man finder også den tilbagetrukne eftertanke og de enkle motiver i hans værk.Niels Præstholms musik mødes med billederne i de to kunstneres billedkoncerter. Van Per skaber en intens kulisse af billeder og scenografi omkring orkesteret og sammen trækker musik og billede lytteren ud på en intens rejse i en fantasiens verden. De første præsentationer blev vist på kulturnatten torsdag den 8. oktober på Atelier Per van Per (se billeder) og på Spil Dansk dagen den 28. oktober samme sted.