Pressemeddelelse:

Embla's Musik har udgangspunkt i den nordiske jazztradition. Med Embla skaber Niels Præstholm et univers af vibrerende liv. I mødet mellem Præstholms kompositioner og musikernes kreativitet skabes en intens musikalsk verden. Gruppens første plade "Imagic" fik alle anmeldere til at finde superlativerne frem. Niels Præstholm har ledet Embla indtil gruppens nuværende version med en lang række musikere. Her i blandt Jesper Zeuthen, Thomas Gustafsson (S), Staffan Svensson (S) Alex Riel, Christian Jørgensen og Nils Olav Johansen (N).

Niels Præstholms musik afsøger mange facetter af sine musikalske visioner. Han er betaget af det store orkesters klanglige variations muligheder kombineret med den enkelte musikers kreative kraft og finder begge disse muligheder i det mellemstore orkesterformat.

Hans kompositioner formidler sindets stemningskaos gennem sine stærke og til tider smukke melodier og sin trang til at skabe stærkt swingende grooves.

Musik der trænger ind i mange menneskers sjæle og skaber glæde.

Med Emblas nøje gennemtænkte besætning er Præstholm i stand til at skabe et næsten uendeligt klangligt og rytmisk univers af stryger og blæserklange og talrige kombinationer her af. Han har en stor rytmegruppe på op til fem musikere på en gang og han har med Mark Solborgs og sine egne elektroniske muligheder adgang til yderligere et stort klangligt og rytmisk univers.